top of page

reading


Naše příspěvky jsou asi tak časté, jako slunné dny v Anglii. Za to se omlouváme, ale bohužel se práce kupí rychle a teď navíc vrcholí přípravy na "house drama", o kterém ještě napíšeme.

Během pobytu na škole tu máme tak zvané opened weekends a closed weekends. Jak logika naznačuje, když je zavřený víkend, musíme (měly bychom) zůstat ve škole a když je otevřený víkend, můžeme někam vyrazit (pro holky z Anglie to znamená, že můžou na víkend domů). O prvním otevřeném víkendu jsme se vydaly do Readingu, nejblížšího většího města. Škola nám objednala taxík, který nás odvezl na nádraží a dál jsme jely vlakem. Celkem to bylo asi 45 minut tam 45 zpět. Dopravu jsme si hradily my.

Hlavní účel bylo doplnění zásob. Reading není ošklivé město, ale obzvlášť krásné to tam není. Prošly jsme se, daly jsme si oběd v roztomilé kavárně a pak jsme šly nakupovat. Mimo jiné to také byla příjemná přestávka od školy a od života na internátu.

Vtipná vložka: spolubidlící Nare vymyslela přezdívku pro Nare "Café Nare", protože v Anglii je Café Nero na každém rohu. I my jsme na jedno narazily a musely jsme udělat fotku.

Následující víkend jsme jely s holkama do Newbury, bliží ale menší městečko. Chvilku jsme s nima chodily po obchodech a výlet jsme zakončily v italské restauraci.

mohlo by se líbit:
bottom of page